Gemeente Amsterdam
max €100 per uur
Noord-Holland
16 uur per week
01 mei 2025
31 december 2025
Opdrachtomschrijving
De handhaving van fiscaal parkeren is een grootschalige operatie met geautomatiseerde processen waaraan honderden collega’s werken in een keten van Directie Parkeren, Dienstverlening, Belastingen en de Parkeerdienstverlener P1. Jaarlijks zijn er 35 miljoen kort parkeertransacties en tweehonderdduizend vergunningen. In het vergunningbeleid is veel maatwerk met allerlei vergunningssoorten en uitzonderingen. Voor verbeteringen in de werkprocessen en de communicatie over deze processen in samenwerking met de bovenstaande ketenpartners zoekt de afdeling een procesadviseur en informatieregisseur. Deze specifieke capaciteit en expertise is niet beschikbaar binnen de directie en de organisatie.
De opdracht gaat van start op 1 mei 2025 en loopt t/m 31 december 2025, met een eventuele uitloop tot 30 april 2026 voor 12 tot 16 uur per week. Het doel van de opdracht is de verbetering, beschrijving en visualisatie van een aantal werkprocessen in de keten van de fiscale parkeerhandhandhaving.
De belangrijkste stakeholders zijn de Directie Parkeren, Dienstverlening, Belastingen en de Parkeerdienstverlener P1. De procesadviseur rapporteert aan de afdelingsmanager Straatparkeren. Voor afstemming is het nodig dat de adviseur circa 1 keer per week op kantoor aanwezig is. Verder kunnen de werkzaamheden op afstand worden uitgevoerd en is er ruime vrijheid bij de wijze waarop de resultaten worden behaald en hoe de tijd wordt ingedeeld.
Werkzaamheden
In de opdracht wordt o.a. gevraagd om de volgende deelproducten op te stellen:
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
Parkeren is in onze stad een politiek gevoelig domein en heeft een grote maatschappelijke impact. Bijna iedereen heeft of krijgt er mee te maken en vindt er wel wat van: te weinig parkeerplekken, te hoge tarieven, een onterechte naheffingsaanslag of een parkeervergunning die niet wordt verleend. Daarom krijgt Parkeren veel aandacht in de media en de politiek. Het bespreken van parkeeronderwerpen in de gemeenteraad leidt vaak tot discussies en voorstellen. Parkeren is een relatief kleine directie die bestaat uit de afdeling Straatparkeren, Garage- en fietsparkeren en de ondersteunende afdeling AA&O. De afdeling Straatparkeren is met name verantwoordelijk voor de fiscale handhaving en vergunningenbeleid. Het team bestaat uit ongeveer 25 medewerkers: van een contractmanager, ketenmanager manager doelgroep-parkeren tot (senior) adviseurs en functioneel beheerders.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Heb je interesse in deze opdracht?
Reageer directOntvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox