Start typing and press Enter to search

Hoe werkt een DAS voor een zelfstandige professional?

Als zelfstandige professional schrijf je jezelf in als zzp’er (of als leverancier wanneer er geen aparte zzp inschrijving is) en verzorg je zelf de inschrijvingen op opdrachten. Je kunt dit ook via een leverancier (vaak een bemiddelaar) laten verlopen. In dat geval zorgt de leverancier voor de inschrijving op de opdracht; je wordt dan voorgedragen door de leverancier.

In een DAS moet je je vaak op specifieke segmenten of categorieën inschrijven (bijvoorbeeld ICT, Financieel, HR). Wanneer je jezelf inschrijft in een DAS is het belangrijk dat je de juiste segmenten inschrijft om niet te veel meldingen van opdrachten te krijgen of juist te weinig

In sommige Dynamische aankoopsystemen moet je reeds als zzp’er of leverancier ingeschreven staan voordat een opdracht gepubliceerd is. Anders kun je niet reageren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het DAS van leverancier The SolutionsFactory. Zie je een opdracht bij organisaties die van dit inhuursysteem gebruik maken, zoals gemeente Amersfoort, Amstelveen, Groningen en Haarlemmermeer? Dan kun je niet op de opdracht reageren als je nog niet toegelaten bent als leverancier of zzp’er.

Wil je reageren op een opdracht, maar kun je niet reageren omdat je nog niet ingeschreven was ten tijde van publicatie? Neem dan contact met ons op. Via Freep kun je nog wel reageren.

Lees meer over Dynamische aankoopsystemen (DAS):

Wat is een Dynamisch Aankoopsysteem (DAS)?

Hoe werkt een DAS?

Elke dag nieuwe interim opdrachten in je mailbox?