Start typing and press Enter to search

Adviseur Omgevingsvisie en Energielandschappen

Reageren tot12-12-2019
OrganisatieGemeente Utrechtse Heuvelrug
Standplaats
Startdatum06-01-2020
Einddatum31-12-2020
RegioGelderland
Aantal uur16
Max Tarief0
Min Tarief0

Algemeen:
Je bent adviseur voor twee verschillende projecten die onderdeel uitmaken van twee verschillende programma’s, die inhoudelijk zeer met elkaar verweven zijn. Het betreft het project Omgevingsvisie binnen het programma Implementatie Omgevingswet  (16 uur per week voor een jaar met eventueel tweemaal verlengen met een half jaar) en het project Energielandschappen binnen het programma Duurzaamheid (8 uur per week voor vijf maanden met maximaal één verlenging van twee maanden). De resultaten uit het project Energielandschappen vormen een belangrijk inhoudelijk onderdeel van de Omgevingsvisie. Daarom is het belangrijk dat er goede afstemming tussen beide projecten plaatsvindt en zoeken we naar een combinatie van beide adviesrollen in 1 persoon.

Omgevingsvisie:
Samen met de projectleider en een projectmedewerker vorm je een projectteam dat samen met de lijnorganisatie werkt aan de totstandkoming van de gemeentelijke Omgevingsvisie voor het einde van 2021. Jouw rol is het adviseren van de projectleider over de aanpak van het project: het uitdenken en ook uitvoeren van de verschillende processtappen en wat daarbij komt kijken. Denk aan het organiseren van de burgerparticipatie, de afstemming van de inhoud met de betreffende vakspecialisten binnen de organisatie en met het bestuur, het bewaken van de samenhang met andere processen binnen de organisatie en in de regio. Je bent de rechterhand en sparringpartner van de projectleider.

Energielandschappen:
Het project Energielandschappen vloeit voort uit de regionale energie strategie (RES), gericht op grootschalige opwek van duurzame energie uit zon en wind in de U16 (een regio van 16 gemeenten), waarvan onze gemeente deel uitmaakt. De grootschalige opwek vergt een zorgvuldige ruimtelijke afweging waar dat wel en niet wenselijk wordt geacht binnen onze gemeentegrenzen. Hiervoor is in augustus 2019 het project Energielandschappen opgestart. Het eindresultaat omvat meerdere producten:

  1. Een zorgvuldige afronding van het lopende participatieproces.
  2. Inzicht in kansrijke energielandschappen binnen de gemeentegrenzen op basis van het participatieproces, als input voor het bod dat de RES aan BZK moet leveren.
  3. Afwegingskaders voor de beoordeling van initiatieven en locaties gericht op grootschalige opwek uit zon en wind in de gemeente.
  4. Het aanleveren van stukken voor bestuurlijke besluitvorming over de energielandschappen in relatie tot de RES.
  5. Verwerking reacties en moties uit het bestuurlijke traject in genoemde producten.

De projectleider Energielandschappen werkt nauw samen (of: onder supervisie van) de beleidsmedewerker die zich bezig houdt met de RES binnen het programma Duurzaam & Klimaatneutraal. Waar nodig of gewenst wordt samengewerkt met medewerkers uit de lijnorganisatie.

Reageer Direct

LET OP: Freep bemiddelt alleen zzp'ers


Heb je een vraag?
Bellen mag ook...

+31851304283

Freep.nl

Startbaan 6, 1185 XR Amstelveen

E-Mail: help@freep.nl

Elke dag nieuwe interim opdrachten in je mailbox?

Interesse in deze opdracht?

reageer direct