Ministerie van Justitie en Veiligheid
geen max tarief
Zeeland
36 uur per week
25 november 2021
31 mei 2022
Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen. Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Het bestuursdepartement maakt beleid, wetten en regels over de meest uiteenlopende vraagstukken. Bijvoorbeeld over veiligheid op straat, internetfraude, jeugdcriminaliteit, nationale veiligheid en rampenbestrijding. We houden ons bezig met de nationale politie, crisisbeheersing en terrorismebestrijding. De ministers en staatssecretaris worden ondersteund bij hun parlementaire werk. Internationale ontwikkelingen worden gevolgd en beïnvloed. Onze meer dan 2000 medewerkers hebben uiteenlopende opleidingsachtergronden, zijn deskundig en maatschappelijk betrokken. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het Bestuursdepartement van Justitie en Veiligheid zo bijzonder.
Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
In Vlissingen wordt op dit moment het Strategisch Kenniscentrum Georganiseerde Ondermijnende Criminaliteit opgebouwd. Bij deze opbouw en ook bij het latere functioneren is grote behoefte aan de ondersteuning van het SKC vanuit een studentenbegeleider. Een van de pijlers in de aanpak van het SKC is de samenwerking met het onderwijs. Het SKC werkt samen met onder andere de Hoge school Zeeland (HZ) en de Roosevelt academie. Wekelijks worden sprints en voortgang met de studenten besproken en worden opdrachten bijgestuurd. Om een goede invulling te kunnen geven aan deze samenwerking is een studentenbegeleider onmisbaar. Het SKC maakt deel uit van het fiche "Wind in de Zeilen" wat betrekking heeft op de compensatie van Zeeland i.v.m. het niet doorgaan van de komst van de marinierskazerne in Vlissingen. Functies waarbij niet de expertise van de veiligheidspartners wordt vereist worden daarom geworven in Zeeland.
Het SKC trekt de komende 2 jaar uit – tot de zomer 2023 – om uit te groeien tot een kenniscentrum dat in samenwerking met (private) partners geïntegreerde, ondermijningsbeelden oplevert (bouwfase). Het SCK verwacht de eerste helft 2022 een eerste ondermijningsbeeld op te leveren.
Het SKC gaat – aldus het concept plan van aanpak - bestaan uit “een multidisciplinair team waarbij participerende partijen samenwerken met meerdere private partners – waaronder internationale partners en wetenschap - die een eigen unieke inhoud, expertise en/of netwerk inbrengen. Op basis van de beschikbare informatie bij alle betrokken partners kan het strategisch kenniscentrum een periodieke analyse maken, waardoor een integraal beeld in trends en ontwikkelingen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit ontstaat. Daarmee bieden zij landelijke, regionale en lokale partners, inclusief het MIT, bruikbare strategische inzichten. Prioriteiten en interventies kunnen zo op basis van volledige informatie worden afgestemd.”
Aandachtspunt is dat het SCK volgens de scrum methode te werk zal gaan. Dit betekent werkenderwijs leren en ontwikkelen in afgebakende tijdsperiodes. Deze aanpak zal (deels) ook voor de studenten gelden.
Op dit moment heeft het SKC de beschikking over een pand in Vlissingen, een kwartiermaker en een aantal mensen die voor het SKC werken. Het centrum zal worden bemenst vanuit een aantal deelnemende organisaties (politie, KMar, Douane, FIOD, OM) en zal uiteindelijk ongeveer 25 FTE tellen. Met zes private partijen worden samenwerkingsmogelijkheden verkend.
Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
De studentenbegeleider zorgt voor de begeleiding van de studenten en toetst de voorgang van de opdracht. Verder stemt de studentenbegeleider af met de scholen en zorgt dat de opdrachten van het SKC aansluiten met de hoge scholen, hij doet dit in overleg met het SKC.
De studentenbegeleider rapporteert naar het MT van het SKC over de samenwerking en voortgang van de opdrachten met de studenten en zorgt dat de studenten hun opdrachten aansluiten bij hun syllabus.
In verband met internationale studenten vindt het onderwijs gedeeltelijk plaats in de Engelse taal.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox