Gemeente Arnhem
max €125 per uur
Gelderland
36 uur per week
01 november 2023
30 april 2024
Opdracht omschrijving
Aanleiding: vervanging i.v.m. ziekte en vacatureruimte
Zelfstandig maken en opleveren van beleidsplannen. Dit doe je binnen het sociaal domein, in deze rol specifiek voor onderwijs. Samen met jouw collega’s en in de stad werk je aan een omgeving waarin volwassenen hun basisvaardigheden kunnen ontwikkelen. Door beter te kunnen lezen,schrijven en rekenen kunnen zij echt meedoen in de samenleving. Het vergroten van de digitale vaardigheden hoort hier ook bij. Zo kunnen mensen hun (klein)kind voorlezen, handleidingen lezen op het werk of meedoen in de groepsapp van de sportvereniging.
Je bent mede verantwoordelijk voor de ketenaanpak en draagt bij aan beleidsontwikkeling voor Taalhuis Arnhem.
Team
In deze rol kom je terecht bij het cluster Strategie, Beleid & Regie (SBR). Het kan altijd anders, beter of mooier. En daar werken we hard aan. Soms zichtbaar op straat, maar ook achter de schermen op kantoor werken we aan alles wat de gemeente te bieden heeft. Wat gisteren nog actueel is, is morgen historie en andersom. Dát maakt werken bij SBR zo boeiend, dynamisch en veelzijdig. Wij zijn de spil als het gaat om behoeften en initiatieven van burgers, bedrijven en bestuur te vertalen naar programma’s en beleid. Wij vertalen nieuwe bewegingen naar nieuwe strategieën, programma’s en (beleids-)plannen. Dit doen we altijd samen met de stad, maar wíj zijn de regisseur. De uitvoering laten we over aan onze collega’s en de partners in de stad.
Je komt te werken in het team onderwijs, een leuk team met zo’n vijf betrokken collega’s die gedreven zijn om maatschappelijk van waarde te zijn.
Verantwoordelijkheden
Als beleidsadviseur binnen de afdeling Onderwijs houdt je je voor 20 uur per week bezig met het aanpakken van laaggeletterdheid in de stad. Daarnaast houd je je onderwijs breed bezig met allerlei thema’s en vragen die zich voordoen. Dit kunnen bijvoorbeeld vragen zijn vanuit de stad, van collega’s of vanuit de raad. Voor laaggeletterdheid maak je afspraken met partners, zoals het taalhuis en met lokale taalaanbieders. De afspraken leg je vast in subsidiebeschikkingen. Je adviseert de wethouder en de raad tijdig en pro actief over nieuwe ontwikkelingen. Het actualiseren van het lokale plan van aanpak laaggeletterdheid hoort daarbij.
Achtergrond:
Onderwijs is een cruciale pijler bij het tegengaan van kansenongelijkheid. Het doel is dat alle mensen mee kunnen doen aan de samenleving. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het verbeteren van de basisvaardigheden de levenskwaliteit verhoogt. Mensen hebben meer sociale contacten, meer zelfvertrouwen, vaker werk en kunnen gezondere keuzes maken. Vanuit team Onderwijs wordt er op meer plekken ingezet op het tegengaan van kansengelijkheid. Te denken valt aan toegankelijke peuteropvang, onderwijs achterstandenbeleid, aansluiting onderwijs-jeugdzorg, leerplicht, aanpak voortijdig schoolverlaten en volwasseneneducatie.
availability
De kandidaat is inzetbaar vanaf z.s.m. tot en met 1 april voor minimaal 28 uur per week. De inhuuropdracht kan optioneel worden verlengd. De startdatum is onder voorbehoud van een tijdige afronding van de Offerteprocedure. Dit kan ook betekenen dat de startdatum van de opdracht zal moeten worden opgeschoven. Aan de vermelde startdatum in de Offerteaanvraag kunnen zodoende geen rechten worden ontleend.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox