Gemeente Amsterdam
max ā¬85 per uur
Noord-Holland
16 uur per week
01 juni 2023
01 juni 2024
Opdrachtomschrijving
Je bent huisarts voor de doelgroep van voornamelijk dak- en thuisloze patiënten, vaak ook met complexe verslavings- en psychiatrische problematiek die niet of nog niet terecht kunnen of passen binnen de reguliere huisartsenzorg. Je treft in de praktijk een grote diversiteit aan patiënten waaronder ook zorgmijders.
De huisartsenzorg die de praktijk Dr. Valckenier biedt is inhoudelijk gelijkwaardig aan het reguliere huisarts geneeskundige aanbod. De praktijkorganisatie is wel anders dan die van een reguliere praktijk. Zo hebben we meer tijd voor de patiënt, hebben we vaak overleg met ketenpartners rondom de patiënt en komen we laagdrempelig naar de patiënt toe om zorg te verlenen. Verder leveren we ook bemoeizorg aan mensen die het zelf niet goed kunnen overzien, of andere prioriteiten hebben.
Je verricht het huisartsenspreekuur zowel binnen de Geïntegreerde Voorzieningen (GGD locaties voor verslavingsbehandeling in de stad) als op opvanglocaties van het Leger des Heils of HVO Querido (zoals de Majoor Bosshardtburgh). Spreekuren doe je op de opvanglocaties samen met een verzorgende of verpleegkundige van de locatie. Qua medische problematiek zien we, in vergelijking met een standaard praktijk, vaker moeilijk in te stellen chronische aandoeningen (DM, COPD, hartfalen), cognitieve schade door alcohol en drugsgebruik, complexe palliatieve zorg, en complexe wondzorg. Dit is inherent aan de doelgroep; de leefstijl en chronische stress die vaak gepaard gaan met verslaving en dakloosheid. In deze uitdagende werkomgeving is het constant schakelen, nauw samenwerken met teamleden, vangnet en netwerkpartners en anticiperen op vragen die op ieder moment kunnen ontstaan.
Werkzaamheden
• Je voorziet in complexe huisartsenzorg; waaronder soms ook bemoeizorg;
• Je superviseert (veelal telefonisch) doktersassistenten, basisartsen en POH;
• Je neemt waar nodig deel aan multidisciplinair overleg;
• Je denkt mee over medisch beleid voor daklozen die op somatisch vlak vast lopen op straat;
• Je adviseert zorgprofessionals in de stad over de beschikbare zorgroutes voor daklozen met medische hulpvragen;
• Je werkt nauw samen met medewerkers en zorg professionals van Geïntegreerde Voorzieningen, Vangnet, Veldwerk, GGD verslavingszorg en van maatschappelijke opvanglocaties waar patiënten verblijven
• De werkzaamheden vinden plaats binnen kantoordagen en -tijden.
Dit doe je op een gemiddelde dag:
Als je spreekuur hebt op een geïntegreerde voorziening, dan zit in de kamer naast je een verpleegkundige met wie je nauw samenwerkt,
Hij/zij ondersteunt zo nodig het spreekuur door bijvoorbeeld controles te doen en door de zorgvraag in kaart te brengen bij nieuwe patiënten die binnenlopen.
Het spreekuur op de opvanglocaties doe je samen met een verzorger of verpleegkundige van die locatie. Die zorgt ervoor dat het medische beleid uitgezet wordt en dat de patiënt de nodige onderzoeken en behandelingen nakomt. Het komt ook voor dat je op verzoek van vangnet of ketenpartner zorgwekkende patiënten bezoekt in een inloophuis of in de winteropvang. Dat zijn vaak patiënten die slecht in beeld en in zorg zijn en soms zorgwekkende problematiek hebben. Dat vraagt veel overleg en afstemmen met netwerkpartners en andere betrokkenen om tot een goed plan te komen.
Je verwerkt daarnaast de post en reageert proactief op signalen over patiënten waar zorgen over zijn.
Je hebt meestal de tijd voor je patiënten en kan ze een luisterend oor bieden.
Tussendoor houdt je contact met je doktersassistenten en de basisartsen, en superviseert hen waar nodig. Het werk is divers. Het ene moment zit je in een spreekuur, tussendoor stap je soms op de fiets naar een zorgwekkende casus ergens in de stad of naar een spoedgeval, en het volgende moment zit je in een MDO i.v.m. een complexe casus. Daarnaast is er tijd voor ''bemoeizorg''.
Je schakelt met verschillende organisaties om na te gaan waar en hoe het met patiënten is of je plant een visite in om bij een zorgmijder langs te gaan.
Buiten divers en interessant is het werk ook nog gezellig. We hebben een fijn team, met mensen die gedreven zijn en er samen echt de schouders onder zetten.
Elke dag is anders in jouw functie. Kortom, een zeer leuke en uitdagende functie met veel variatie en een fijne teamdynamiek!
Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers.
Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties.
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.
De opdrachtgever(s)
De GGD Amsterdam is de grootste en oudste geneeskundige en gezondheidsdienst van Nederland en biedt een uitgebreid pakket aan diensten op het gebied van de openbare gezondheidszorg. De GGD werkt met ongeveer 1.200 GGD-professionals, voor de gemeenten Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn, Ouder-Amstel, Diemen, Weesp en Aalsmeer.
Bij deze gemeenten wonen in totaal ongeveer 900.000 inwoners. De afdeling MGGZ is een onderdeel van de GGD Amsterdam op het terrein van de maatschappelijke en geestelijke gezondheidszorg. De activiteiten van de afdeling worden voornamelijk uitgevoerd door de teams van Vangnet en de Geïntegreerde Voorzieningen.
Binnen de Geïntegreerde Voorzieningen MGGZ wordt multidisciplinair gewerkt (psychiaters, artsen, verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en secretariële ondersteuning) aan een integraal behandelaanbod, waarbij verslavings-, somatische- en psychiatrische behandeling op de voorgrond staan.
Onderdeel van het integraal behandelaanbod is onder andere methadon en, op de poli in Zuidoost en Centrum, medische heroïne.
Het huisartsenteam Dr. Valckenier bestaat momenteel uit een praktijkhoudend huisarts, 2 huisartsen, 1 basisarts, 3 doktersassistenten, een medewerker administratie en een POH. Als team zijn we veelal mobiel en werken we op verschillende locaties. Vaak op een van de geïntegreerde voorzieningen van de GGD, of anders in een van de locaties waar onze doelgroep opgevangen wordt, alwaar we een structureel spreekuur hebben.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox