Gemeente Amsterdam
max ā¬110 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
01 maart 2023
28 februari 2025
Opdrachtomschrijving
Buiksloterham is een voormalig industriegebied op de noordoever van het IJ. Het gebied wordt getransformeerd naar een gebied voor wonen en bedrijvigheid. Een belangrijke bestuursopdracht is het realiseren van de meest circulaire wijk van Amsterdam. De transformatie is in volle gang en zal zeker nog meer dan 10 jaar duren. Het tempo van de transformatie wordt vooral bepaald door het tempo van de ontwikkelende partijen. Het beleid van de gemeente is mede bepalend voor het tempo van de ontwikkeling. Als projectleider maak je onderdeel uit van het IPM team van het Ingenieursbureau, maar in de planvorming werk je namens het Projectmanagementbureau.
Werkzaamheden
De projecteider is verantwoordelijk voor het realiseren van de projectdoelstellingen; van planvorming tot aan overdracht naar de beheerorganisatie binnen de gestelde kaders (geld, risico's, organisatie, tijd, informatie, communicatie en kwaliteit). De projectleider is de linking pin tussen opdrachtgever en projectorganisatie en is in staat alle belangen te overzien en te wegen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het inrichten en aansturen van één of meerdere projectteams die verantwoordelijk zijn voor planvorming en realisatie ten behoeve van bouwrijp en woonrijp maken binnen het plangebied Buiksloterham. De focus zal vooral liggen bij de hoofdinfrastructuur en inrichting van het maaiveld en ondergrond. Tevens ben je verantwoordelijk voor het proces van gebiedsontwikkeling waar het gaat om de taken en verantwoordelijkheden van het Ingenieursbureau. Tot slot ben je voorzitter van werkgroepen en stuur je betrokken directies aan.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam bereidt de aanleg en het onderhoud van infrastructuur en de inrichting van de stad voor. Het realiseert hiermee uitvoeringsprogramma's en opdrachten die zij krijgt van stadsdelen en andere organisatieonderdelen in de stad. Inkoop, advies, projectvoorbereiding- en realisatie en kennisontwikkeling- en borging zijn hierbij de belangrijkste werkzaamheden. Het ingenieursbureau valt onder het cluster Ruimte & Economie.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox