Aa en Maas (Waterschap)
max €120 per uur
Noord-Brabant
20 uur per week
01 januari 2025
31 december 2025
Waterschap Aa en Maas
Wij werken 24 uur per dag met water. Dat doen we voor ruim 744.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant. Hoogste prioriteit is veiligheid, gezondheid en welzijn. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.
Het waterschap biedt veiligheid tegen overstromingen aan burgers en bedrijven door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden wij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen. Voor ruim 700.000 inwoners en bedrijven maken wij het afvalwater weer schoon. Wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn. Wij werken aan fraaie waterrijke gebieden in de natuur en in de stad en controleren de waterkwaliteit van recreatieplassen. We verbeteren de leefomgeving van planten en dieren bij het inrichten van waterlopen. Dat is belangrijk voor alle leven.
Meanderende Maas
Het project Meanderende Maas, Ravenstein-Lith heeft als belangrijkste doel het verhogen van de waterveiligheid waarbij gebiedskwaliteiten worden versterkt door een combinatie van dijkversterking, rivierverruiming en natuurontwikkeling. Concrete aanleiding is dat dijken aan Brabantse zijde van het riviertraject niet voldoen aan de nieuwe veiligheidsnormen die per 1 januari 2017 van kracht zijn.
Het is een integraal project, dat zowel onder het HWBP, MIRT als KRW valt. In het project wordt samengewerkt door 10 partners: waterschap Aa en Maas (trekker), provincie Noord-Brabant, gemeente Oss, ministerie van IenW, Rijkswaterstaat, Natuurmonumenten, provincie Gelderland, gemeente Wijchen, gemeente West Maas en Waal en waterschap Rivierenland. Met behoud van eigen bevoegdheid sturen ze samen op het realiseren van het project.
Op 9 juli 2024 is realisatiefase gestart met de ondertekening van de bestuursovereenkomst tussen de publieke partijen en ondertekening van de overeenkomst voor de uitvoering (fase 2) met Boskalis. De samenwerking met de aannemer is vormgegeven middels een twee-fasen-aanpak. De uitvoering duurt naar verwachting tot eind 2030. Verder loopt de grondverwerving door in de realisatiefase. En er zijn diverse projectbesluiten en vergunningen, in totaal 19 stuks vastgesteld. Voor een toelichting op de aanpak van de realisatiefase wordt verwezen naar bijlage , managementsamenvatting Plan van Aanpak Realisatiefase.
Integrale veiligheid
Meanderende Maas heeft op het gebied van veiligheid de ambitie om een proactieve organisatie te zijn. We streven naar een proactieve veiligheidscultuur, niveau op de veiligheidscultuur-ladder met als ondergrens niveau 3. Als opdrachtgever van uitvoerende partijen vragen wij dat ook van onze opdrachtnemers. We leggen dat ook goed vast in de contracten, zorgen voor een goede overdracht van planuitwerking naar realisatie en werken samen met de opdrachtnemers aan een proactieve veiligheidscultuur.
Op het gebied van arbeidsveiligheid heeft de opdrachtgever de verplichting om zich er tijdens de realisatiefase van te vergewissen (o.a. door monitoring) dat de uitvoerende partijen doen wat is afgesproken. Als opdrachtgever kan en moet Meanderende Maas dan ook haar invloed gebruiken indien de (arbeids-) omstandigheden tijdens de realisatiefase daartoe aanleiding geven. Zodra de PIV-er aan boord is wordt de manier waarop we dit doen expliciet vastgelegd in een memo waarbij we ons laten inspireren door het Kader Integrale Veiligheid van Rijkswaterstaat en enkele HWBP-projecten die al in uitvoering zijn. Een aanzet daarvoor is in bijlage Toelichting op taken opgenomen.
De adviseur veiligheid rapporteert rechtstreeks aan de projectmanager en is als procesverantwoordelijke aanspreekpunt voor de opdrachtnemers. De opdrachtnemer heeft de manier waarop ze dit aanpakken al vastgelegd in PMP, in het Integraal Veiligheidsplan Ontwerpfase en het Integrale Veiligheidsplannen Realisatiefase. De adviseur veiligheid is ook procesverantwoordelijk voor het inrichten van de calamiteitenorganisatie in het project aan OG-ers zijde. In het project zijn alle veiligheidsdomeinen van toepassing m.u.v. tunnelveiligheid.
Voor het project Meanderende Maas zijn we op zoek naar een ervaren Projectadviseur Integrale Veiligheid PIV-er voor de realisatiefase. Als PIV-er maak je onderdeel uit van opdrachtgeversteam. Om de sprong te kunnen maken van een reactieve naar proactieve veiligheidscultuur, is het noodzakelijk dat er proactief wordt gehandeld in het beoordelen van veiligheidsvraagstukken. Door de toevoeging van een projectadviseur integrale veiligheid kan er praktisch invulling worden gegeven aan de ambitie om te groeien in veiligheidscultuur en borging worden geboden dat wettelijke kaders worden bewaakt en gehouden. Als PIV’er ben je ook sparringpartners voor onze opdrachtnemers en stuur je op veiligheid prestatieverbetering.
De opdracht van de Projectadviseur Integrale Veiligheid
Wat breng je mee:
Vaardigheden:
Houding en gedrag:
Gemiddeld 20 uur per week in te vullen door één persoon.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox