Gemeente Amsterdam
max €120 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
28 januari 2025
31 augustus 2025
Dit project wordt gerealiseerd door een tijdelijke organisatie, de projectorganisatie. De projectleider is verantwoordelijk (namens de opdrachtgever) voor de aansturing van het project, binnen de kaders die hiervoor gesteld zijn. Hierover legt hij/ zij periodiek verantwoording af richting de opdrachtgever. Daar waar nodig escaleert hij/zij zaken richting de opdrachtgever. De projectleider is het centrale aanspreekpunt en ook het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers in de dagelijkse projectorganisatie. Binnen dit project is een projectteam opgezet dat bestaat uit een combinatie van medewerkers uit verschillende teams van de Directie Wonen. Daarnaast is er een stuurgroep ingericht welke als belangrijkste taak heeft het vervullen van een initiërende, signalerende en op doelstellingen bijsturende rol ten aanzien van een project. Deze taak kan nader worden omschreven als het regelmatig beoordelen van het projectresultaat, de projectdoelstelling en de projectrisico’s aan de hand van rapportages.
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor:
De planning van het project
De begroting van het project
De voortgang van het project
Het aansturen/ coördineren van het projectteam
De communicatie naar stakeholders en het versterken van de samenwerking.
Het voorbereiden en voorzitten van het projectteam en de stuurgroep.
Bestanddelen van de opdracht
Amsterdam zet in op een betere positie op de huurmarkt voor middeninkomens. Zo is in de Amsterdamse Aanpak Volkshuisvesting (AAV) vastgelegd dat de middeldure huurvoorraad beschermd wordt en toeneemt ten opzichte van 2021. Ook zet Amsterdam erop in dat rechten van huurders beter beschermd worden door invoering en handhaving van de Wet betaalbare huur. Met de inwerkingtreding van Wet betaalbare huur, geldt er een maximale huur voor middeldure huurwoningen. Om te zorgen dat deze woningen ook verhuurd worden aan huishoudens met een middeninkomen zal de huisvestingsvergunningsplicht voor de categorie middelduur per 1 januari 2025 vastgelegd worden in de Huisvestingsverordening. De huisvestingsvergunning gaat na inwerkingtreding ook voor huurwoningen in de bestaande voorraad tot en met 186 punten volgens het woningwaarderingsstelsel of een huur tot €1.123,13 gelden.
Concreet betekent dit dat de gemeente een huisvestingsvergunning gaat verlenen voor middeldure huurwoningen in de bestaande voorraad, waarbij bij aanvang het inkomen van de huurder wordt getoetst zodat deze woningen worden toegewezen aan middeninkomens. Ook kan er gehandhaafd worden in het geval niet aan deze regels wordt voldaan.
Op te leveren resultaat
Projectopdracht: implementeren huisvestingsvergunning voor middeldure huurwoningen en Wet betaalbare huur.
De projectleider is verantwoordelijk voor 2 sporen: vormgeven van de handhaving op de huurprijs (Wet Betaalbare Huur) en de implementatie van de huisvestingsvergunning middenhuur.
Doelstelling 1: Het implementeren van toezicht en handhaving op de huurprijs/huurprijsverhoging, in 2025 verder uitwerken proactieve handhaving. Streefdatum 1 juli 2025.
Doelstelling 2: Het implementeren van een huisvestingsvergunning middenhuur voor de private verhuursector, streefdatum 1 juli 2025.
Doelstelling 3: Het implementeren van toezicht & handhaving op de huisvestingsvergunningen (zowel laag/sociaal als middensegment). Streefdatum 1 juli 2025.
Afstemming:
Maandelijkse afstemming met opdrachtgever.
Middelen
- Toegang Gebouwen
- Toegang Systemen
- Verder gebruik van eigen middelen
Momenteel staat het onderwerp Wonen veel in de belangstelling. De directie Wonen houdt zich bezig met beleid, uitvoering en handhaving om wonen in een ongedeeld Amsterdam mogelijk te maken. De druk op de woningmarkt is groot, wat de nodige uitdagingen met zich mee brengt. Wonen is een dynamische organisatie waar men zich bezighoudt met een uiteenlopend aantal onderwerpen. Er wordt gewerkt aan het huisvesten van verschillende groepen evenals het vergroten van de mogelijkheden voor deze groepen (bijvoorbeeld ouderen, statushouders, jongeren, middeninkomens en leraren). Er worden afspraken gemaakt met de corporaties en particuliere verhuurders, er wordt veelvuldig onderzoek gedaan en indien nodig wordt actief gehandhaafd om illegale woonsituaties, zoals toeristische verhuur, overbewoning of leegstand te beperken. De kwaliteit van het bestaande aanbod wordt gemonitord en waar mogelijk wordt ingezet op duurzaamheid. Missie: Goed wonen in een ongedeelde stad.
Zo werkt onze dienstverlening
Heb je interesse in deze opdracht?
Reageer directOntvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox